28 Aralık 2011 Çarşamba

AĞIZ KOKUSU İLE NASIL MÜCADELE EDERİZ

Birçoğumuz hayatımızın belirli evrelerinde ağız kokusu sorunlarıyla baş başa kalmıştır. Gerek toplum içerisinde gerekse de hayatımızın her anında bizi toplumdan uzaklaştıracak niteliklere kadar ulaşabilen sorunlara yol açabilmektedir.  Ağız kokusu birçok hastalık sırasında ortaya çıkabilecek bir belirtidir. Ağzın özel bir kokusu yoktur. Ama soğan ve sarımsak gibi özel kokulu ya da lahana ve salatalık gibi sindirimi güç yiyeceklere bağlı olarak değişik kokular ortaya çıkabilir.
Ağız ve diş bakımının yapılmaması sonucu ağızda artık besinlerin çürümesi kötü kokuya yol açar. Sigara kullanımı ve sigara kullanımı esnasında ağız ve diş sağlığı bakımına gereken önemin verilmemesi, aşırı alkol kullanımı ve daha birçok etkenler ağız kokusuna sebebiyet vermektedir.
Tıbbi manada da ileri sorunlara yol açabilmektedir. Dahiliye ve iç hastalıkları uzmanlarının verdiği beyanatlarda bu ihtimale yatkın kişilerin dikkatli olmaları önerilmiştir. Ağız koku ayrıca bazı patolojik durumlarda ortaya çıkar. Dişlerde apse oluşumu, fark edilmeyen diş çürükleri, ağız mukozasındaki genital bozukluklar, diş eti iltihabı, diş kanamaları, sinüzit, yemek borusundaki rahatsızlıklar vb. birçok etken ağız kokusuna sebebiyet vermektedir.
Geçici çözüm olarak kullanılan sakızlar, ağız koku gidericileri, karanfil ve naneli yiyecekler uzun süreli tedaviye yanıt vermemektedir. Kalıcı çözümlere kavuşmak için muhakkak hekiminize başvurmalısınız. 

0 yorum:

Yorum Gönder