28 Aralık 2011 Çarşamba

EVLİ ÇİFTLERE TAVSİYELER

Evliliğinizin ilk dönemlerinde küçük çılgınlıklar yaparak ortak çıkarlarınızı gözden kaçırmayın. Çok romantik olmasa da ilişkilerde ilk yıl finansal olarak yapılacaklar listesi ilişkilerde ilk sırayı alır. Yapılan araştırmalar sayesinde ilk yıl evliliğin ekonomik boyutunun her alanda ön planda olduğu bulguları elde edilmiştir.


1- Maddi Yaşam



Para yeni evli çiftlerin üzerinde konuştukları önemli bir konudur. Üzerinde anlaşılamadığında boşanmalara neden olur. Parayı değerlendirme ve birikim konusundaki düşüncelerinizi konuşun. İlk yıllarda paranızla ilgili değerlendirmelerde çiftlerin birbirlerine verecekleri nasihatleri iyi dinleyin.

2- Arkadaşlarınıza Uzaklaşmak
Evlendikten sonra çoğu çift arkadaşlarını ikinci plana atar. Başarılı evliliklerde arkadaşlarınızı, çevrenizi hayatınızda tutmalısınız. İyilik dolu kalbinizi evlilik adanızda gizlemeyin. Arkadaşlardan uzaklaşma yeni evliyken gelmemelerini istememe (ilk bir ay için olabilir ancak sonrasında davet etmelisiniz), evlilikle ilgili onları zorlama, eşinizin her zaman yanınızda olmasını isteme gibi şekillerde baş gösterir. Arkadaşlarınızın sizden uzaklaşmaması için hep beraber vakit geçirebileceğiniz keyifli ortamlar oluşturun. Sosyalliğinizi yitirmemek için programınız sıkı olsa bile onları evinize davet edin, dışarı çıkın.

3- Yeterince Beraberliğe Olmamacinsel beraberlik iyi bir evlilikte inanılmaz önemlidir. Ancak yeni evlilerin yüzde 60'ından fazlası birliktelik konusunda hızlıdır yani beraberlik hayatları hızlıdır. Bunun 3 önemli nedeni vardır; Çok yoğun bir yaşam, kendini iyi hissetmeme, durumundan memnun olma. Bu durumda ne yapmalısınız? İyi hissetmeseniz bile birlikteliğe başlayın. Eğer bunu alışkanlık haline getirirseniz daha fazla istemeye başlayacaksınız. Asla sonradan akla gelen bir fikir olmamalı. Beraberlik hakkında konuşun. Sorunlarınızla yüzleşin ve daha rahat etmek için yeni yollar arayın. Beraberlik durumuna girmeyi deneyin. Beraberlikle ilgili şeyler düşünün, eşinize gün boyu onu harekete geçirecek beraberlik yaşamıyla ilgili şeyler söyleyin.

4 - Kilo Alma Konusu
Yeni evliler balayından sonra azar azar kilo almaya başlar. Bunun üç nedeni olabilir; Kendinize bakmakla ilgili yeterince motive edilmeyişiniz, evde vakit geçirmeyi sevmek, abartılı yemekler yemek, ne yediğinize dikkat edecek ya da jimnastik yapamayacak kadar meşgul olmanız. Evlendiğiniz gibi kalmak için neye dikkat etmelisiniz? Birbirinizin kilo hedeflerine saygı duyarak beslenme ve egzersiz planı yapmanız, kilo almadığınız zaman kendinizi ödüllendirmeniz ya da birbirinizi motive ederek cesaretlendirmeniz yeterli olabilir.

5- Ebeveynlerin Yaşamlarına Karışmasına İzin VermeÇiftler evlilik sonrasında belirli bir zaman geçtikten sonra birbirlerine karışmaya başlarlar. Günlük yaşamda birbirlerine karşı kısıtlamalar koyarlar ve kendi yaşamlarından ödün vermeye başlarlar. Bu da evliliğin daha başlamadan sarsılmasına neden olurlar.

7- Bebek Sahibi Olmayla İlgili Korkular
Yeni evliler daha sonraki adım bebek sahibi olma konusunda çok düşündükleri için yaşamlarından zevk almayabilirler. Çoğu çift evlendikten 3 yıl sonra bebek sahibi olmak istiyor. Evliliğin ilk zamanları bebek için erken olabilir. Bu durumda ilişkinize odaklanmalısınız. Birlikte ve aynı evde olmanın keyfini çıkarın. Bebek sahibi olmak için uygun zamanı ortak belirleyin. 


0 yorum:

Yorum Gönder