28 Aralık 2011 Çarşamba

KIVIRCIK SAÇLAR İÇİN ÖNERİLER

Kıvırcık saçlara şekil vermek bazen çok zor bir süreç olabilir. Kıvırcık saçlar çabuk kabarır ve dolaşır. Genellikle kıvırcık saçlı kişilere saçlarınızı uzatmaları önerilir. Böylelikle saçların bakımı kolaylaşabilir. Yine de, bazen uzun saçlarla da mücadele etmek sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Yaşınız da varsa doğru saç kesimini bulabilirseniz kısa kıvırcık saçlarla hiç sorun yaşamadan ilgilenebilirsiniz.

 Hangi saç modelini seçerseniz seçin öncelikle saçlarınızı düzenli olarak yıkayın. Kirli, kıvırcık saçlar birbirine dolaşmış gibi görünür. Saçlarınız aşırı derecede kıvırcıksa her zaman parmaklarınızla gün içinde ara sıra saçlarınızı düzeltin. Çok kıvırcık saçlarınız varsa saç fırçalarından uzak durun. Saçlarınızı nemlendirmek için çeşitli saç bakım ürünleri kullanın. Ayda bir ya da iki kez saç maskesi yapın. Saçlarınız çok kuruysa saç serumu kullanın.

-Saçlarınız kıvırcıksa doğru saç kesimi büyük önem taşır. Bu yüzden fikriniz yoksa bile kuaförünüze danışın.
-Kıvırcık saçlar için katlı kesimler idealdir. Böylelikle saçın aşırı kabarık görünmesinin biraz olsun önüne geçmiş olursunuz. Ama doğru katlı modeli de bulmanız önemlidir.
-Saçlarınızı yıkadıktan sonra biraz sprey sıkarak şekle sokabilirsiniz. Kıvırcık saçların şekil alması kolaydır.
-Kıvırcık saçlarınız varsa saçlarınızı atkuyruğu yaparak da kullanabilirsiniz. Böylelikle sizi gün içinde fazla rahatsız etmez.


0 yorum:

Yorum Gönder