28 Aralık 2011 Çarşamba

25 SENE SONRA BİLGİSAYARLAR

Gelecek yaşamımızda neler olacağını şimdiden kestirmek insanoğlu için biraz zor ama teknolojik yaşamı kestirmek biraz daha kolay gibi görünüyor.

Teknolojik yaşamın vazgeçilmezlerinden Bilgisayarların geleceğini tahmin etmekte kullanılan önemli yöntemlerden en başta geleni,  Moore  Kanunu’ndan esinlenmektir. Bu şekilde gelecekteki makinelerin ne kadar ne kadar donanıma, ne kadar yazılıma sahip olacağı tahmin edilebilir. Tek yapmamız gereken bilgisayarların geçmişten günümüze gelişmişliğini her ayrıntısına kadar irdelemek.

Bilgisayarlar özellikle de diz üstü yapımlar eskisi gibi erişilmesi zor materyaller arasından kendisini kurtardı. Hatta ve hatta artık onlara da rağbet azaldı ve tablet ve benzerleri popüler hale geldi.

Hayatımızdaki her şeyi PC'lerin bize sundukları etrafında kuruyoruz.
Bilgisayarlar 25 sene içinde büyük yol aldılar. Peki gelecek 25 yıl onlar için neleri bekliyor? Hangi aşamalar bilgisayarın geleceğini belirleyecek.

Beyinle kontrol edilen bilgisayarlar 

ABD'li bilgisayar uzmanı Ray Kurzwell'e göre yakın gelecekteki bilgisayarlar okadar gelişmiş olacak ki, insanların zekasına rakip olacaklar. Kurzwell ve bazı diğer bilgisayar mühendisleri, gelecekte insan aklı ile kontrol edilebilen bilgisayarlardan bahsediyorlar.

Dean Pomerleau adındaki bir Intel araştırmacısı, yakın zamanda bu olasılıkları desteklemiş ve "Web'de düşünce gücüyle dolaşabildiğinizi düşünün" demişti.

Gelişen, Gelişmekte Olan ve Beklenen Oyunlar

Günün her dakikasında evde, toplu taşıma araçlarında, her alanda oynayabileceğiniz oyunlar gelişen teknolojiyle birleşerek karşımıza çıkacak gibi görünüyor. 3DMAX, 5DMAX gibi özelliklerin yaygın olduğu günümüzde gelişen teknoloji bizi daha da ilerisine götüreceğe benziyor.

Hareket fonksiyonlarıyla değişen araçlar

Dokunmatik telefonların etkileyici olduğunu mu düşünüyorsunuz? Gelecekteki cepler dokunuşlar yerine sadece el hareketleri ile çalışabilirler. Bu tür prototip cepler günümüzde mevcutlar.
Bunun yaında origami cep telefonları, katlanabilir telefonlar ve saat şeklini alan telefonlar da var.

Kartsız kredi kartları 

MasterCard, Visa, yakın dönemde  yeni mobil kredi kartı portfölyölerini ortaya çıkardı. Bu portatif kartar arasındaki çeşitli kartsız ödeme sistemleri, istediğiniz bir ürünü direkt olarak televizyondan satın alabilmenize bile izin veriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder