28 Aralık 2011 Çarşamba

NEDEN TERLİYORUZ?

Sizde biliyorsunuz ki terleme, hem erkekler hem de bayanlar için günlük hayatta büyük sorun teşkil etmektedir. Peki, hiç düşündünüz mü insanlar neden çok terlemektedirler? 
Aşırı sıcak ortamlar, egzersiz, alkol, kahve ve çay tüketimi, sigara, acılı ve baharatlı gıdalar, kıyafetlerde yanlış kumaş tercihi, stres, korku, panik, ani duygusal dalgalanmalar gibi nedenler aşırı terleme nedenleri arasında sayılabilirler.
İnsanlar aşırı terledikleri zaman çevresindekilere kötü kokmaktadırlar. Terleme olayı aslında hiç de basite alınmamalıdır. Ancak aşırı terleme insanlarda büyük bir sıkıntılara yol açmaktadır. Ayrıca ruhsal açıdan da insanları olumsuz etkilemektedir.

Aşırı Terlemeye Karşı Nasıl Önlemler Alabiliriz?
Aşırı terlemenin önlenmesi için en başta alabileceğimiz önlemlerden biri öncelikle terlemenin insan doğasında doğuştan gelen bir yeti olduğunu fark etmektir. Diğer aşamalar ise şu şekilde gelişmektedir. Giydiğimiz elbiselere özen göstermeliyiz. Vücudumuzun doğasına uygun sağlıklı kumaş türünü seçmeliyiz. Özellikle pamuklu kumaşlar tercihimiz olmalıdır. Pamuklu kumaşlar teri emer. Terlediğiniz zaman terli kıyafetlerle oturmayın. Ter bekledikten sonra buradakiler bakteriler nedeniyle kötü kokuya sebep olur. Günün her anında mümkünse terlediğimiz zaman kıyafetlerimizi sık sık değiştirmeliyiz. Sık sık duş almalıyız. Güne başlarken de her gün olmasa da duş alarak başlamalıyız. Ayrıca koltuk altı deodorantları ve koltuk altı dezenfektanları kullanmakta sorunlara çözüm olabilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder